Groepsreis 8 - 15 personen. 5 Dagen.


Programma:

Rondom Giethoorn.

Dag 1.

 

Aankomst vanaf 15.00 uur in Hotel Zwartewater te Zwartsluis.

U kunt hier gaan genieten van het zwembad of het dorp met de haven alvast gaan verkennen. Om 17.00 uur kunt u alvast kennismaken met uw reisbegeleider Kees, onder het genot van een welkomstdrankje wordt het programma met u besproken. Daarna kunt u aanschuiven voor het diner.

 

 

Dag 2. Giethoorn en Merentocht ± 49km.

 

Na het ontbijt gaan wij starten voor onze fietstocht tussen de meren door via Belt Schutsloot naar Giethoorn, waar we een rondvaart gaan maken door de grachten en over het meer. Tevens is in Giethoorn tijd voor de lunch en bezoek aan cafe Fanfare waar de gelijknamige film is opgenomen van Bert Haanstra. Daarna gaan we via een mooie route via Dwarsgracht naar ons hotel.

 

 

Dag 3. Oud en Nieuw land ± 48 km.

 

Vandaag gaan wij na het ontbijt beginnen aan onze tocht door de polder en langs de Kadoelen via Oud Kraggenburg en via het Voorsterbos en Kraggenburg naar Marknesse waar de polder is ontstaan, er is in het dorp nog een infotafel met uitleg van de eerste barakken op de zeebodem. Vandaar naar het mooie Vollenhove. Dit heeft een mooie haven en lang vroeger aan de Zuiderzee. Tevens is hier nog een palingrokerij gevestigd, waar we heerlijk op het terras kunnen zitten en eventueel van een visje genieten. Ook bevindt zich in de binnenstad nog kasteel Old Ruitenborgh met park en de ruine Stoutenborgh. Ook de mooie gebouwen en straatjes ademen nog de sfeer uit de Franse tijd. Daarna via de Leeuwte en St.Jansklooster naar ons hotel.

 

 

Dag 4. Genemuiden - Hasselt ± 47 km.

 

Er staat alweer een mooie fietstocht op het programma en wel via het Zwartewaterklooster en Hasselt waar wij de oude binnenstad kunnen aanschouwen. Daarna gaat het via een mooie lus rond Hasselt naar Genemuiden waar wij over de dijk langs het Zwartewater fietsen, in Genemuiden is nog het biezenmuseum en natuurlijk de haven. We gaan met de pont over het Zwartewater terug naar Zwartsluis.

 

 Dag 5.

 

Na het ontbijt is deze mooie fietstocht helaas ten einde en hopelijk kunt u terugzien op een mooie fietsreis. Uitchecken kunt u tot 10.30 uur.