Vrienden van Amslod. Groepsreis 8 - 15 personen. 3 of 5 Dagen.


Programma.

 

Dag 1.

 

Vanaf 14.00 uur aankomst in Auberge de Hilver in Baarschot. Baarschot is een gezellig dorp met naast de monumentale bierbrouwerij enkele 18de-eeuwse boerderijen. In de omgeving ligt een uitstekend fietsgebied met talloze routes die ons door een afwisselend landschap met bossen, heidevelden en weilanden en schitterende landerijen met oude landhuizen leiden. Wij kunnen alvast de omgeving van het hotel gaan verkennen na aankomst en kennis maken met de andere deelnemers.

 

Dag 2. Brabantse bosen ± 46 km.

 

Vanuit Auberge De Hilver rij je door de landerijen naar Middelbeers. Hier passeer je op een afstand van 100 meter de Oude Sint-Willibrorduskerk uit 1500 en zijn nieuwere broertje uit 1927. Vervolgens fiets je een stuk langs de bosrand van Landgoed Baest. Verderop duik je de uitgestrekte bossen in van De Oostelbeerse Heide en de Buikheide. Hier groeien vooral naaldbomen, al zie je er ook eiken. Even genieten van de stilte en geurige dennenlucht! In het pittoreske Vessem rij je langs enkele oude boerderijen en de Jacobusmolen. In Hoogeloon kom je langs de veertiende-eeuwse toren van de afgebroken Sint-Pancratiuskerk. Verderop staat de nieuwe Sint-Pancratiuskerk uit 1924. Net voor Westelbeers kom je langs een idyllisch plekje aan de Grote Beerze. Hier staat een Mariakapel uit 1637, al is het torentje pas in 1937 gebouwd. 

 

Dag 3. Landgoederen ± 47 km.

 

In de grensstreek ten zuiden van Tilburg is het prachtig fietsen door aaneengesloten natuurgebieden. Als eerste rij je naar de Neterselse Heide. Bij het ven De Flaes staat een fraaie uitkijktoren voor een adembenemend uitzicht over het vennengebied. Verderop rij je Landgoed De Utrecht door, een voormalig heidegebied. Je fietst hier vooral tussen grove dennen en Douglassparren. Net nadat je de grens overgestoken bent, rij je door het landelijke gebied rondom Poppel. Een meer open landschap, maar zeker ook charmant en rustig. Op Landgoed Gorp & Roovert waan je je even in niemandsland. Wat is het hier heerlijk stil! In Gorp tref je enkele monumentale panden aan. 

 

Dag 4. Bourgondisch rondje ± 45 km.

 

Het Bourgondisch Rondje laat je kennis maken met schitterende natuurgebieden en de zes knusse dorpskernen van de gemeente Hilvarenbeek. Je fietst over rustige weggetjes, door bosgebieden en langs weilanden. Hilvarenbeek is een prachtig dorp met een unieke Bourgondische sfeer. In het hart van de gemeente ligt het authentieke Frankisch marktveld de Vrijthof. Hier werd vroeger recht gesproken onder de "geboden-linde". Tevens zijn hier leuke terrasjes waar het goed toeven is.

 

 

Dag 5.

 

Helaas na het ontbijt zit de fietsreis erop. Hopelijk kunt u terug zien op een mooie reis. Uitchecken is tot 10.00 uur, maar daarna kunt u misschien nog 1 van de mooie plekjes bezoeken die we hebben gezien op de fietsreis voordat u weer naar huis vertrekt of een bezoek brenger aan het sfeervolle Hilvarenbeek met zijn Safari Park de Beekse Bergen.