Vrienden van Amslod. Groepsreis 8 - 15 personen.  5 Dagen.

Programma:

 

 Dag 1.

Vanaf 14.00 uur aankomst Hotel Anker in Brodenbach aan de Moezel. Ook is er de mogelijkheid om lekker bij te komen op het terras, met uitzicht op de Moezel en kennis te maken met de gids en uitleg over de route's. Tevens kunnen we de omgeving alvast verkennen bij tijdige aankomst. Ook het zwembad nodigt uit vooreen paar baantjes.

Daarna wacht het diner op u met het welkomstdrankje.

 


Dag 2. Koblenz ± 47 km.

Vandaag gaan wij na het ontbijt beginnen aan onze tocht langs de Moezel naar de plaats Koblenz met zijn Deutsches Eck, waar de Rijn en Moezel samenkomen, dit is een prachtig punt waar we kunnen genieten van het uitzicht.

In Koblenz kunnen we tevens de weinstrasse bezoeken en eventueel lunchen. Na de lunch fietsen we door Koblenz terug langs de Moezel naar ons hotel, waar we op het terras met zicht op de Moezel nog een welverdiend wijntje kunnen bestellen.

 

Dag 2. Reichtsburcht Cochem  ± 49 km.

 

Na het ontbijt fietsen we langs de Moezel en de stuwen naar Cochem. Onderweg komen we langs de forellenkwekerij in de Moezel, waar we een kijkje kunnen nemen of een forelfile proeven. .Daarna gaat de tocht verder langs de mooie vakwerkhuizen en de wijnhellingen waar de bekende moezelwijn wordt verbouwd. In Cochem is er tijd om te lunchen de burcht te bezoeken. Na het bezoek aan Cochem fietsen we weer naar ons hotel.

 

Dag 4. Wijndorpen en wijn proeven?  ± 45 km. 

 

Vandaag maken wij een fietstocht langs idyllische wijndorpen en bestaat er de mogelijkheid om een wijnkelder te bezoeken en de wijn te proeven en eventueel te kopen. Tevens brengen we nog een bezoek aan Burcht Thurant in Alken, waar we kunnen lunchen en de burcht bezoeken en een prachtig uitzicht hebben over de Moezel.Het plaatsje Alken is een oud wijnstadje, opgravingen hebben aangetoond dat in de Romeinse tijd al sprake was van bewoning.

 

Dag 5.  Einde arrangement.

 

Helaas na het ontbijt zit de fietsreis erop. Hopelijk kunt u terug zien op een mooie reis. Uitchecken is tot 10.00 uur, maar daarna kunt u misschien nog 1 van de mooie plekjes bezoeken die we hebben gezien op de fietsreis voordat u weer naar huis vertrekt.