Vrienden van Amslod.

Hunebedden en Giethoorn

3 of 5 Dagen rondom Giethoorn.

€ 798,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Groepsreis 3 of 5 dagen.                        Dag 1.

Vanaf 14.00 uur aankomst in het hotel in de buurt van Hollands Venetie"., we verblijven in Huis ten Wolde een **** hotel. De sauna en zwembad nodigen u uit om na de reis lekker bij te komen, ook is het natuurlijk mogelijk om per fiets de omgeving te verkennen.

Ook is er de mogelijkheid om lekker bij te komen op het terras.      Daarna wacht het diner op u met het welkomstdrankje.


Dag 2. Merentocht en Giethoorn. ± 48 km.

Na het ontbijt fietsen we naar Giethoorn via een mooie route ondermeer langs het dorp Dwarsgracht en door het natuurpark Weerrribben / Wieden. Daarna gaan we langs de Beulake maar Giethoorn,hier maken we een boottocht en is er tijd voor de lunch. Na de lunch gaan we nog een mooie tocht maken door de rietlanden en langs de grachten waar alles met de punter wordt vervoerd en komen eind van de middag aan in ons hotel waar het zwembad en de sauna op u wachten.


Dag 3. Drentse veen en paupers. ± 49 km.

Vandaag gaan wij na het ontbijt beginnen aan onze tocht door de Drentse veenkolonies. Wij fietsen door het gebied dat is opgezet door Johannes van den Bosch in Frederiksoord. In 1818 werd de maatschappij van Weldadigheid opgericht voor de armste mensen uit het westen van het land, de zogenaamde paupers. Natuurlijk gaan wij ook de pauperkolonie bezoeken in Frederiksoord. Hier wordt in het museum het ontstaan tot heden toegelicht. Natuurlijk is hier ook tijd voor een drankje, daarna vervolgen wij onze weg naar het hotel.

 

 

 

 

Dag 4. Hunebedden en schaapskooi. ± 45 km.

Na het ontbijt gaan wij met onze fietstocht langs de Johannes Post kazerne en gaan vandaar langs de hunebedden het natuurgebied in via Uffelte en het Holtingerveld terug naar Havelte waar wij de schaapskooi en het info centrum kunnen bezoeken. Natuurlijk is er ook tijd voor de koffie en of lunch. Aansluitend gaan wij via het waterwingebied op de Havelterberg in de richting Nijeveen en vandaar weer naar ons hotel.

 

 

 

 

Dag 5. 

Helaas na het ontbijt zit de fietsreis erop. Hopelijk kunt u terug zien op een mooie reis. Uitchecken is tot 10.00 uur, maar daarna kunt u misschien nog 1 van de mooie plekjes bezoeken die we hebben gezien op de fietsreis voordat u weer naar huis vertrekt of een bezoek brenger aan het sfeervolle Meppel.